Magyar Everest Expedíció 2017

A frissítés a hegyen is fontos!Száraz Dénes beszámolója a BioTechUSA táplálék-kiegészítőkről

Kamaszkoromban, amikor versenyszerűen kerékpároztam, a hírét sem hallottuk a táplálék-kiegészítőknek. Limonádé a kulacsba, sportszelet a zsebekbe és hajrá. Hangsúlyozom, kamaszkoromban, amikor a legdurvább terhelés után pár óra múlva már regenerálódtunk, és akár kezdhettük is elölről. Igaz, akkor a kerékpárjaink is majdnem olyan nehezek voltak, mint mi magunk. Mert nem volt más, vagy legalábbis nem tudtunk róla, hogy lenne.

Tovább
0

Végre mozgásban vagyunk megint!Kein Dávid - Napló - 2017. május 6.

Végre mozgásban vagyunk megint! Nagyon hosszú volt a kényszerpihenő… Április 23-án jöttünk le a hármasból, az előző, második akklimatizációs kör végén, és most május hatodika van: az expedíció 41. napja.

Meglepően érzelmes pillanat, amikor hajnali 3:30 körül újból meggyújtjuk a tüzet az alaptábori oltárunkon. A kaland folytatódik.

Tovább
0

Hosszú alaptábori várakozásSuhajda Szilárd - Napló - 2017. május 5.

Hosszú alaptábori várakozásunkra még egy plusz napot tettünk, amolyan zsigeri elhatározásból. Indulásunk időpontja így hatodika hajnalra csúszott, ám a döntést a negyediki havazásban könnyű volt meghozni.

Tovább
0

A Magyar Everest Expedíció 2017 támogató partnere a BioTechUSA.Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 27-én Budapestről elindult a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. Az expedíció három fős csapata április 7-én érte el az 5344 méteren lévő alaptábort, és azóta két akklimatizációs körön vannak túl. A második körben túlteljesítették az eredeti célt, és a tavaszi szezonban a hegymászók közül elsőkként aludtak 7000 méteren. Már a haramadik aklimatizációs kört indítják, ahol már a 8000 méteren való alvás a cél, május második felére várható a csúcsmászás, a 8848 méter elérése.

Ebben az erőpróbában állt a BioTechUSA az expedíciós hegymászók mellé, és egy komplett táplálkozási és étrend-kiegészítési programot állítottak számukra össze.

Tovább
0

Mindenféle színes vonalak kunkorodnak előttemSuhajda Szilárd - Napló - 2017. május 3.

Mindenféle színes vonalak kunkorodnak előttem, szinte belekáprázik a szemem: zöld, sárga és piros, kék; aztán megannyi oszlop és sor, számok kuszasága - hunyorogva elemzem az időjárás előrejelzésünket. Serkenő bajszom alatt mosolygok: közeledik a megfelelő ablak - itt az ideje az újabb akklimatizációs körnek! Végre! Persze nem tagadom: izgulok, félek is talán - célunk az Everest és Lhotse közötti Déli-nyereg, ami immár 8000 méter! Átlépjük a bűvös határt, és ami igazán különlegessé teszi tervünket és ezt a kört, hogy ott akarunk éjszakázni! Ez a terv: egy éjszaka nyolcezer fölött…

Tovább
0

A mai már bónusz nap…Klein Dávid - Napló - 2017. május 2.

A mai már bónusz nap… Az eredeti terv szerint ma mennék fel BC-be, de úgy tűnik, a szél 6-ától folyamatosan gyengül fent, nem érdemes belemasíroznunk a még erős szeles napokba, szóval, egy-két napot tolunk a terven. Holnap már felmegyek, de ma még nincs sok értelme…

Tovább
0

megindul a lakosság a legközelebbi majális feléSuhajda Szilárd - Napló - 2017. május 1.

Elképzelem, ahogy az otthoni tavaszban megindul a lakosság a legközelebbi majális felé. Hangos zene szól, gyerekzsivaj, ólomgolyó csattan a céllövöldék piros fémlemezén, zenekar hangol az esti produkcióra. Vannak zajongó egyének, akik nagy karlendítések közepette hívják fel magukra a figyelmet, miközben hangos placcsanásokkal lötykölik ki melegedő sörüket - sebaj, már így is elég volt…

Tovább
0

35 napja indultunk el Budapestről


Tovább
0

A technika ördögeSuhajda Szilárd - Napló - 2017. április 29.

A technika ördöge. Hosszú ideje viaskodunk már, valójában nem csak az áramellátásunkkal, de minden mással is. Hol ez száll el, hol az: az étkezősátor piciny gázmelegítője is igen hektikusan viselkedik mostanában, hiába húzódik Edina oly közel hozzá! A fiúk egy nagy kővel terhelték le a kapcsolóját, de amint az félrecsúszik, máris ezerrel ömlik a sátorba a gáz! A sokat emlegetett helyi internet is talány - megállapítjuk, továbbra is a legmegbízhatóbb, egyszerű és nagyszerű társ a műholdas telefon, ha kommunikációról van szó! Ám a routert telepítő sherpa javulást ígér! Ráadásul, végre hírt kapunk a GoalZero-ról is: még ma megérkezik az új! Már készítjük is elő a töltendőket! Minden elektromos kütyünk energia után sóvárog! És amennyit Ang Phurba és Dávid a benzines generátort rángatták mostanában, mi is!

Tovább
0

lemegyek, talán egészen DingbochéigKlein Dávid - Napló – 2017. április 28.

Ha marad a mostani terv, holnap lemegyek, talán egészen Dingbochéig (4350 m). Ma a két filmes serpa mászónk – Pemba és Ang Pászáng – elérték a Déli-nyerget, ahol deponálták az oxigénkészletüket. Elmondásuk szerint komolyan meg kellett küzdeniük a széllel. Mindenesetre: le a kalappal előttük.

 

Edina – aki sajnos Gorak Shepben megevett valamit, amit nem kellett volna – mára már jobban van, de ő is és Szilárd is az alaptáborban maradás mellett döntöttek. Az ő feladatuk lesz a következő akklimatizációs kör előkészítése, helyi „kémkedés” (információk, tervek begyűjtése) és a hamarosan érkező új áramellátó rendszerünk fogadása, telepítése.

Az enyém, hogy Dingbochéból hazaküldjem a film file-jainkat, naplóinkat és egyéb – telefont, internetet igénylő – szervezési feladatainkat elvégezzem. Nem titkolom, várom a változatosságot az alaptábor jég- és sziklavilága után…

Tovább
0

Magyar Everest Expedíció 2017

blogavatar

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 27-én indult a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja, hogy oxigénpalack használata nélkül először jusson fel magyar hegymászó a Föld legmagasabb csúcsára, a 8848 méteres Mount Everestre.

PARTNER HIRDETÉSEK

ORGANIZER AGENCY

FASTER PROMOTION
KIEMELT MÉDIA TÁMOGATÓNK
RTL KLUB
MÉDIA TÁMOGATÓINK
ORIGO SLÁGER FM
TECHNIKAI PARTNEREINK
RUDY PROJECT LOKIT
PARTNEREINK
HENKEL SCHWARZKOPF SCHWARZKOPF MEN FA MEN VADEMECUM LOCTITE PATTEX VAPE SAMSUNG HUMAN TELEX STIHL KALIFA BIOTECH USA BUDAPEST BANK BIOTECH USA MEBEK IBUSZ DUNA MEDICAL CENTER AEGON
STRATÉGIAI PARTNEREINK
MYRON SPONSORSHIP SPORT AGENCY