Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 27-én Budapestről elindult a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. Az expedíció három fős csapata április 7-én érte el az 5344 méteren lévő alaptábort, és azóta két akklimatizációs körön vannak túl. A második körben túlteljesítették az eredeti célt, és a tavaszi szezonban a hegymászók közül elsőkként aludtak 7000 méteren. Már a haramadik aklimatizációs kört indítják, ahol már a 8000 méteren való alvás a cél, május második felére várható a csúcsmászás, a 8848 méter elérése.

Ebben az erőpróbában állt a BioTechUSA az expedíciós hegymászók mellé, és egy komplett táplálkozási és étrend-kiegészítési programot állítottak számukra össze.

 

A BioTechUSA 1999 óta értékesít sportolók és az egészségükre odafigyelők számára minőségi étrend-kiegészítőket. Az elmúlt közel 20 évben termékeikkel és tanácsadással a legkiemelkedőbb él-, hobbi- és fitneszsportolóknak nyújtottak segítséget táplálkozás és étrend-kiegészítés terén. A hegymászás azonban egy olyan extrém fizikai és lelki terhelés, különösen oxigénpalack nélkül, ami nemcsak a két tapasztalt hegymászónak jelent komoly kihívást, de a cégnek is, mivel ilyen körülményekhez most először állítottak össze komplett táplálkozási és étrend-kiegészítési programot. Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot, dr. Vereczkei László termékfejlesztési specialista és tudományos tanácsadó készítette fel erre az expedícióra.

Videó a felkészülésről: