Lassan elérkezik céljához a Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. márciusában indult Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
 
Az expedíció további érdekessége, hogy a kezdeti „trekking túrának” nevezett szakaszán - melyet Katmandu és az Everest alaptábor között tettek meg - több hazai híresség is elkísérte Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot. A csatlakozó trekking túrázók célja az volt, hogy 2840 méterről indulva több napon keresztül gyalogolva az alaptáborig – 5344 méterig – felhívják a figyelmet a természet szeretetére, szépségére.
 
Ahhoz, hogy a trekking csapat tagjai – Lilu, Geszti Péter, Badár Sándor, Száraz Dénes, Mohai Balázs és Pintér László is felkészülten vágjon neki a több napos túrának, a BioTechUSA prémium ménőségű étrend - kiegészítőit használták. Mind a felkészülésük során, mind a túra alatt. A trekking csapat csomagokat Németh Sándor, a BioTechUSA táplálék-kiegészítő specialistája, oktatási referense válogatta össze azon szakmai szempontok figyelembevételével, mire is lehet szüksége egy átlagembernek ilyen körülmények között. Ennek alapján fehérjepor, aminosav, vitaminok, folyékony magnézium, proteinszelet, fehérjeporral dúsított zabkészítmény, izotóniás italpor és praktikus kiegészítők – shaker, kulacs és tablettatartó kerültek a híreségek csomagjába.
 
Szükség is volt az erőnlétre és a szervezet feltöltésére a 9 napig tartó trekking túra alatt, mindenkinek meg kellett küzdenie a kinti körülményekkel. Nemcsak az időjárás, de az egyre magasabbra tartó napi 7-12 kilométeres túrák, az oxigéndús környezet csökkenése és a hideg is meggyötörte a trekkereket. Az étrend-kiegészítők hasznos útitársak voltak mindenki számára.


 
A BioTechUSA 1999 óta értékesít sportolók és az egészségükre odafigyelők számára minőségi étrend-kiegészítőket. Az elmúlt közel 20 évben termékeikkel és tanácsadással a legkiemelkedőbb él-, hobbi- és fitneszsportolóknak nyújtottak segítséget táplálkozás és étrend-kiegészítés terén. A cég olyan példaértékű sportolókkal dolgozik együtt, akik sportteljesítményükkel rengeteg embert inspirálnak. Hegymászók és trekkerek részére most először állítottak össze komplett táplálkozási és étrend-kiegészítési programot.  A hegymászás egy olyan extrém fizikai és lelki terhelés, különösen oxigénpalack nélkül, ami nemcsak a két tapasztalt hegymászónak jelent komoly kihívást, de a cégnek is. A trekkerek már sikeresen teljesítették a maguknak felállított célt, most a hegymászóknak szurkolhatunk közösen.