A határok folyamatos túlszárnyalása és kitolása Samsung támogatással, Balogh Barbarával a Samsung Electronics Hungary IM Campaign Manager-ét kérdeztük az Everest Expedíció 2017 kapcsán.

 

Mi jelent az Önök vállalata számára az Everest Expedíció 2017 projekt támogatása?

A Samsung legfőbb alapfilozófiája a határok folyamatos túlszárnyalása és kitolása, vagyis maximálisan hiszünk a határtalan fejlődés lehetőségében. Évről évre olyan célokat tűzünk ki magunknak, amelyek első ránézésre szinte lehetetlennek tűnnek, és a hozzájuk vezető út rengetek munkával és eltökéltséggel van kikövezve. A Samsungnál célunk továbbá, hogy termékeinkkel segítsünk legyőzni az akadályokat, nincs lehetetlen, megoldhatatlan, legyőzhetetlen. Éppen ezért egy ilyen nagyszabású, az emberi teljesítőképesség határait feszegető projekt célkitűzései nagymértékben összhangban vannak a Samsung alapvető céljaival és cégfilozófiájával, vagyis nem volt kérdés, hogy szeretnénk részesei lenni.

Melyik termékükkel, vagy innovációval van kapcsolódási pont a projekthez?

A Samsung nemrég bemutatott viselhető okoseszköze, a Gear S3 okosóra számos olyan funkcióval bír, amely a hétköznapi használaton felül egy ehhez hasonló extrém expedíció során is nagyszerű szolgálatot tehet viselőjének. A Gear S3 akár okostelefon nélkül is teljesértékű társa lesz az túra résztvevőinek. A beépített GPS funkció pontosan figyeli a tulajdonosa napi aktivitását, míg a magasságmérővel, barométerrel és sebességmérővel minden nyomon követhető, az időjárástól kezdve a megtett távolságig és szintkülönbségig. A Gear S3-on kívül az expedíció résztvevői magukkal viszik a Samsung virtuális valóság ökoszisztémájának részét képező Gear 360 kamerát is. A tenyérnyi kamera két halszem optikájával a körülötte lévő teljes teret képes rögzíteni 360 fokban. A kamera segítségével a hegymászók elkészíthetik az első magyar 360 fokos felvételeket a Mont Everest csúcsán, amit megosztva rengeteg emberhez juttathatják el az élményt, hogy körülnézhetnek a világ a tetején.

Dávid és Szilárd hatalmas akarata és eltökéltsége mintaként szolgálhat mindenki számára a hétköznapokban is. Azt az üzenetet hordozza magában, hogy ha hajlandóak vagyunk mindent az álmainknak rendelni alá, akkor a siker garantált.  A Samsung boldogan vesz részt ebben a projektben, hogy segítse az expedíció résztvevőit álmaik elérésében és a példamutatásban.